BBQ csirkeszárnyak

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 12 csirkeszárny
  • 1 tk őrölt füstölt paprika
  • 1 tk őrölt csemege paprika
  • 0,5 tk cheyenne-i bors, vagy csilipehely
  • 1 tk kurkuma
  • 0,5 tk őrölt bors
  • 1 tk só (ízlés szerint)
  • 1 tk barna cukor
  • 2 ek étolaj
  • 1 doboz kóla (0,33 l)

Elkészítése:

A csirkeszárnyakat megmossuk, ha szükséges a tokokat eltávolítjuk, a felesleget levágjuk. A fűszereket a kóla kivételével elkeverjük az olajban, majd minden oldalán jól bekenjük a szárnyakat a mázzal. Néhány órát a páclében hagyjuk a szárnyakat.

Sütőtál, vagy tepsi aljára öntjük a kólát, majd egyenletesen elosztjuk a csirkeszárnyakat rajta. Majdnem a sütés végéig alufólia alatt sütjük, de a legvégén a fóliát vegyük le, és hagyjuk, hogy elforrja a levét a szárny.

Krumplipüré, rizs, vagy salátaköret is illik mellé.