Hozzávalók:
Linzer tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A linzertészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 órára fóliába tekerve a hűtőbe tesszük.
A tojásfehérjét a citromlével kemény habbá verjük, belekeverjük a porcukrot. A barackokat megmossuk, félbevágjuk, magját kivesszük.
A tésztát kinyújtjuk lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra. A formánknál kb. 1 cm-rel nagyobb köröket szaggassunk, és simítsuk bele a gyümölcskosár-formákba.
Előmelegített sütőbe tolva 180°C-on 15 percig sütjük. Ha kivettük, kenjük meg a lekvárral, tegyünk rá a tojáshabból, a tetejére pedig 1-1 fél sárgabarackot helyezzünk. Visszatoljuk a sütőbe, és kb. 15 percig tovább sütjük épp annyira, hogy egy kis színe legyen a habnak.
Mutatós vendégváró sütemény. Készíthetjük tejszínhabos változatban, csak akkor már nem kell tovább sütni az elősütés után.