Tűzoltó szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 23 dkg finomliszt
  • 2 kk sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg vaj
  • 2 tojás

Töltelék:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 ek cukor
  • 1,5 tk őrölt fahéj
  • 7 dl meggybefőttlé
  • 7 dl meggybefőtt

Töltelék tetejére:

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg finomliszt
  • 1,5 tk őrölt fahéj

Tetejére:

  • 5 dl habtejszín

Elkészítése:

A tésztához valókat összegyúrjuk, sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsibe nyomkodjuk. /Elég lágy tészta, nem igazán nyújtható./

A levét a befőttnek leszűrjük, majd 7 dl-re kiegészítjük vízzel. (Én saját eltvésű magozott meggyet használtam, így egy másik üvegből ki tudtam egészíteni a meggylét.)

Rárakjuk a tésztára a kimagozott meggyet. Ezután a vanília pudingot, a cukrot és a fahéjat a meggy levével felfőzzük, és még melegen a tésztára öntjük. Utána a töltelék tetejére valókat összekeverjük.
Egy morzsalékos tészta lesz, amit a meggyes pudingra rámorzsolunk.

190 fokra melegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.

Amikor kihűlt, a tejszínt felverjük (normál tejszín esetén használhatunk habfixálót, hogy a hab tartós legyen), és a sütemény tetejére tesszük, majd megszórjuk fahéjjal.