Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Töltelék tetejére:
Tetejére:
Elkészítése:
A tésztához valókat összegyúrjuk, sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsibe nyomkodjuk. /Elég lágy tészta, nem igazán nyújtható./
A levét a befőttnek leszűrjük, majd 7 dl-re kiegészítjük vízzel. (Én saját eltvésű magozott meggyet használtam, így egy másik üvegből ki tudtam egészíteni a meggylét.)
Rárakjuk a tésztára a kimagozott meggyet. Ezután a vanília pudingot, a cukrot és a fahéjat a meggy levével felfőzzük, és még melegen a tésztára öntjük. Utána a töltelék tetejére valókat összekeverjük.
Egy morzsalékos tészta lesz, amit a meggyes pudingra rámorzsolunk.
190 fokra melegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűlt, a tejszínt felverjük (normál tejszín esetén használhatunk habfixálót, hogy a hab tartós legyen), és a sütemény tetejére tesszük, majd megszórjuk fahéjjal.