Halas tésztasaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg tengeri halfilé
  • 1 salátahagyma
  • 1 póréhagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 cukkini
  • 1 konzerv csemegekukorica
  • 1 konzerv zöldborsó
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • ízlés szerint őrölt bors
  • ízlés szerint só
  • 50 dkg száraztészta

Elkészítése:

A tésztát sós vízben kifőzöm, lecsöpögtetem, és öntök rá 1 ek olívaolajat.

A sárgarépát vékony, a póréhagymát vastagabb szeletekre vágom, a többit (a halat is) felkockázom. A konzervek levét leöntöm.

Egy magas falú serpenyőben olajat forrósítok, és megpirítom rajta először a salátahagymát és sárgarépát. Ha már nem nyersek, de jó roppanósak, ráöntöm a tésztára.

Ezután a póréhagymát pirítom, majd végül az apróra vágott fokhagymát és a cukkinit együtt pirítom meg. Ha készek, a tésztára borítom.

Újabb kanál olajat forrósítok, bedobom a serpenyőbe a halat, ráfacsarom a citrom levét, megszórom őrölt borssal, sózom, és zsírjára pirítom. Ha kész, ezt is a tésztára borítom.

Hozzáadom a kukoricát és zöldborsót, majd összekeverem.

Tálalható melegen is, hidegen is.