Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Kandírozott répa:
Díszítés:
Elkészítése:
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat is.
A száraz alapanyagokat összekeverjük, hozzáforgatjuk a reszelt répát. A tojásos keveréket összekeverjük a répás eleggyel.
A tojások fehérjét felverjük, majd óvatosan az egészhez forgatjuk!
Egy sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába simítjuk a massza felét, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (kb. 30 perc) Tűpróba! Majd megsütjük a másik lapot is.
Amíg a lapok sülnek, kikeverjük a mascarponét a porcukorral, belefacsarjuk a narancsok levét is. A zselatint feloldjuk egy kis vízben, mikróban meglangyosítjuk, majd a krémhez keverjük.
A felvert tejszínt is hozzákeverjük a krémhez, és hűtőbe tesszük.
A vizet, a narancslét és a cukrot feltesszük forrni, majd belekeverjük a reszelt répát is, és kb. 30-40 percig gyöngyöztetjük. Akkor jó, ha a répa szép fényes. Leszűrjük, és kihűtjük! Előre is elkészíthetjük, mert hűtőben napokig eláll.
Ha a lapok kihűltek, kettévágjuk őket. Én ezt mindig horgászdamillal teszem, tökéletesen működik!
A tortalapokat egyformán betöltjük a krémmel,egy kis krémmel körbekenjük a tortát, majd a felvert tejszínnel bevonjuk. Nyomózsákba töltjük a maradék tejszínt, és ezzel díszítjük a tortánkat, valamint a kandírozott répával is!