Tojásos csirkemáj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemáj
  • 12 tojás
  • 1 hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1⁄2 csokor petrezselyemzöld
  • 1 tk só
  • 1⁄2 tk őrölt bors
  • 3 ek olaj

Elkészítése:

A csirkemájat megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és egy kicsit előfőzzük. A vizet leöntjük róla és hagyjuk kihűlni.

A tojások felét keményre főzzük. Megtisztítjuk és nagyobb kockákra vágjuk. A hagymát és a petrezselyemzöldet felaprítjuk, a fokhagymát szétzúzzuk.

A maradék tojás felverjük és összekeverjük a májjal, a főtt kockákra vágott tojással. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, hagymát, fokhagymát és alaposan átkeverjük.

Olajozott sütőtálba előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Kenyérrel kínáljuk.