Kínai csirkemell falatok

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell filé
  • 2 paprika
  • 2 lila hagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1/4 fej káposzta
  • 2 ek olívaolaj

A páchoz:

  • 1 kk currypor
  • 1 ek keményítő
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 kk porcukor
  • 1 ek fehérbor ecet 6%
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 kk őrölt fehér bors
  • 3 gerezd áttört fokhagyma
  • 3 ek víz
  • 1 kk só
  • 1 kk őrölt erős paprika (elhagyható)

Elkészítése:

A csirkemellet csíkokra vágom. A pác hozzávalóit összekeverem, a felét a húsra öntöm, elkeverem, és 1 órára hűtőbe teszem.

A paprikát, a lila hagymát, a sárgarépát és a káposztát tetszőleges formára felaprítom. A szabály az, hogy a nehezebben puhulókat kisebb, vékonyabb szeletekre, míg a könnyebben puhulókat nagyobb darabokra vágjuk.

Egy wokban, vagy nagyobb serpenyőben erős tűzön megpirítom a húst. Ha kész, kiszedem, félreteszem.
2 ek olajat forrósítok, és elkezdem pirítani a sárgarépát. Pár perc elteltével hozzáadom a káposztát és a lila hagymát, majd végül a paprikát. Azzal, hogy a könnyebben puhuló alkatrészeket később adom hozzá, azt érem el, hogy egyszerre készül el minden. Nem kell sokáig pirítani, akkor finom, ha roppanósak maradnak a zöldségek.

Amikor a zöldségek kellő mértékben megpirultak, beleöntöm a pác maradék felét és a húst, összeforralom és tálalom.

Párolt rizzsel, vagy kifőtt tésztával tálalom, de fogyasztható önálló fogásként is.