Hozzávalók:
A páchoz:
Elkészítése:
A csirkemellet csíkokra vágom. A pác hozzávalóit összekeverem, a felét a húsra öntöm, elkeverem, és 1 órára hűtőbe teszem.
A paprikát, a lila hagymát, a sárgarépát és a káposztát tetszőleges formára felaprítom. A szabály az, hogy a nehezebben puhulókat kisebb, vékonyabb szeletekre, míg a könnyebben puhulókat nagyobb darabokra vágjuk.
Egy wokban, vagy nagyobb serpenyőben erős tűzön megpirítom a húst. Ha kész, kiszedem, félreteszem.
2 ek olajat forrósítok, és elkezdem pirítani a sárgarépát. Pár perc elteltével hozzáadom a káposztát és a lila hagymát, majd végül a paprikát. Azzal, hogy a könnyebben puhuló alkatrészeket később adom hozzá, azt érem el, hogy egyszerre készül el minden. Nem kell sokáig pirítani, akkor finom, ha roppanósak maradnak a zöldségek.
Amikor a zöldségek kellő mértékben megpirultak, beleöntöm a pác maradék felét és a húst, összeforralom és tálalom.
Párolt rizzsel, vagy kifőtt tésztával tálalom, de fogyasztható önálló fogásként is.