Mézes csirke céklával és birsalmával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell
  • 3 cékla
  • 2 lila hagyma
  • 2 saláta hagyma
  • 2 paprika
  • 2 kápia paprika
  • 2 birsalma
  • 2 ek méz
  • 2 ek almaecet
  • 3 ek szójaszósz
  • 1 kk őrölt bors
  • 2 ek keményítő
  • 4 ek olívaolaj
  • 6 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A csirkemellet csíkokra vágom, a mézet, az ecetet, a keményítőt, a borsot, az áttört fokhagymát és a szójaszószt összekeverem 2 ek olívaolajjal. Aki szereti a csípőset, az tehet bele őrölt csilit, vagy csípős fűszerolajat.

A fele mennyiséget ráöntöm a húsra, elkeverem, és hűtőbe teszem.

Közben a céklát meghámozom, és fél centis kockákra vágom. A birsalmát negyedelem, magházát kiveszem, majd felszeletelem. A hagymákat nagy kockákra aprítom, a paprika magját kiveszem, majd a húsát csíkokra vágom.

A birset nem kell meghámozni, és természetesen a hozzávalókat mindenki olyanra aprítja, ahogyan szereti.

Egy magas falú serpenyőt, vagy wokot felforrósítok, majd megpirítom benne a húst. Ha kész, egy tálba öntöm, majd 2 ek olívaolajat forrósítok a serpenyőben, rádobom a céklát, és erős tűzön pirítom, majd kicsit később hozzáadom a birset.

Tovább pirítom, azután a hagymát, és a legvégén a paprikát szórom bele, majd roppanósra pirítom az egészet.

Arra ügyelni kell, hogy egyszerre ne nagy mennyiséget pirítsunk, mert a nagy tömeg lehűti a serpenyőt, a zöldségek levet eresztenek, és a benne levők megfőnek a pirulás helyett! Ilyenkor célszerű zöldségenként pirítani, és ha kész félretenni.

Ha minden megpirult, a serpenyőben lévő zöldségekre öntöm a maradék szószt, megforrósítom, majd beleöntöm a húst is.

Ízlés szerint sózom, elkeverem, és 5 percig pirítom, majd tálalom.