Zöldborsós-baconös csirkecomb bulgurral

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 csirkecomb
  • 15 dkg bacon
  • 3-4 újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg zöldborsó
  • 2 dl tejföl
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • kakukkfű
  • majoránna
  • 2 db zöldségleves kocka
  • 2,5 dl víz
  • ízlés szerinti mennyiségű bulgur, enyhén sós vízben kifőzve

Elkészítése:

A combokat vágjuk ketté, a bacont kockázzuk fel, az újhagymát és a fokhagymát vékonyra szeleteljük fel.

Egy serpenyőbe süssük szép pirosra a bacont, majd szedjük ki a kisült zsírból. Ezután helyezzük bele a zsiradékba a combdarabokat, és pár perc alatt mindkét oldalát süssük fehéredésig, majd szintén vegyük ki a zsiradékból.

Ezután tegyük a serpenyőbe a felszeletelt újhagymát, és pároljuk 1-2 percig, majd adjuk hozzá a fokhagymát is.

Tegyük vissza a serpenyőbe az elősütött combokat, és a kisütött bacont, majd óvatosan rázogassuk össze a hagymával. Ezután öntsük fel a vízzel, majd adjuk hozzá a leveskockát, és ízlés szerint fűszerezzük. Forraljuk ki, majd alacsony hőfokon főzzük félpuhára a combokat. Ekkor adjuk hozzá a zöldborsót, majd főzzük puhára.

A tejfölt keverjük simára egy pár kanál szafttal, majd csorgassuk bele a serpenyőbe. Óvatosan rázogassuk össze, majd főzzük még pár percig, hogy a szaft egy kicsit besűrűsödjön.

Közben enyhén sós vízbe főzzük ki a bulgurt, majd szűrjük, és öblítsük le. Ezután egy serpenyőben hevítsünk 1-2 ek olajat, majd adjuk hozzá az alaposan lecsöpögtetett bulgurt. Ízlés szerint sózzuk, és keverjük össze.

Tálaláskor szedjük a bulgurt egy tányérra, majd helyezzük rá a combot, és ízlés szerint kanalazzunk rá a zöldborsós-baconös szaftból. Köretként kínálhatunk még rizst, vagy kifőtt tésztát, de egy szelet friss kenyérrel is tálalhatjuk.