Hozzávalók:
Elkészítése:
Egy őzgerinc formát folpackkal úgy bélelek ki, hogy lelógó pereme is legyen, majd hűtőszekrénybe teszem. A zselatinporra ráöntöm a tejet, és feláztatom, majd folytonos keverés közben felmelegítem.
A tehéntúrót áttöröm, ezután összekeverem a kefirrel, a porcukorral, a vaníliás cukorral, csipetnyi sóval, ezt követően pedig a gyümölcsöt is hozzáadom.
A tejszínből kemény habot verek.
Az olvasztott tejes zselatinnal együtt a tejszínhabot óvatosan beledolgozom a túrós-gyümölcsös krémbe. (Egységes masszának kell lennie.) A bélelt formába simítom a krémet, és a tetejét is letakarom. Legalább egy napig dermesztem a hűtőszekrényben.
Tálalás előtt a formából hosszúkás tálra borítom, lehúzom róla a fóliát, és ujjnyi vastag szeletekre vágom.
Tetszés szerint díszíthető csokoládéreszelékkel, tejszínhabbal, gyümölccsel.