Hozzávalók:
Elkészítése:
A megmosott tojásokat ketté választjuk 2 nagyobb tálba, a fehérjéket habverővel kemény habbá verjük egy csipet sóval.
A tojássárgákat összekeverjük, egy evőkanálnyit külön veszünk egy kis pohárba, amivel a rétes tetejét fogjuk bekenni sütés előtt.
A túrót beletesszük a tojássárgáját tartalmazó tálba, összekeverjük, hozzáadjuk a mézet, a cukrot, a vaníliát, a citromhéjat és a mákot.
Fokozatosan kisebb adagokban hozzáadjuk a tojásfehérje habot a túrókrémhez, óvatosan keverjük össze.
Az olvasztott vajat elkeverjük a tejföllel.
Konyharuhára, vagy sütőpapírra fektetünk egy réteslapot. Megkenjük vékonyan ecsettel a vaj-tejföl krémmel, aztán ráfektetünk egy másik lapot. Ezt megismételjük, így 4 lap lesz egymás felett. A 4. lapot a töltelékkel töltjük meg.
Eloszlatjuk a túrótöltelék felét a réteslapon, és rátesszük a meggy felét elszórva. Két oldalt a réteslap oldalát felhajtjuk (kb. 1 cm), aztán feltekerjük rúddá.
Egy kivajazott tepsibe rakjuk úgy, hogy a másik rúd is mellé férjen, amit szintúgy az előzőekben leírtak alapján elkészítünk.
A rétesek tetejét megkenjük a tojássárgával. 180-190 fokos sütőben közel 20 percig sütjük. Ha kezd szép piros lenni, a teteje már átsült.
Miután elkészült, ízléses szeletekre vágjuk, tetszés szerint porcukorral díszítsük a tetejét.