Hozzávalók:
Krém:
Málnaszósz:
Tetejére:
Elkészítése:
A málnaszósszal kezdünk. A cukorral felfőzzük a málnát, öntünk hozzá egy kis vizet, felforraljuk, és besűrítjük a keményítővel. Akit zavar, ha benne van a mag, át is passzírozhatja, én benne hagytam. Hagyjuk hűlni.
A joghurtba belereszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a levét, és a cukorral kikeverjük.
Felverjük a habtejszínt, és adagonként hozzáadva beleforgatjuk a joghurtba. (Aki szeretné, az bekötheti zselatinnal is, de mivel úgyis mélyhűtött a torta, utána meg hamar “elpárolog”, igazán nincs ideje elfolyni.) Egy kevés natúr tejszínhabot félreteszünk a dekoráláshoz.
Kapcsos tortaforma alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral, majd elkezdjük rétegezni: 1 merőkanál krém elterítve az alján, majd 1 merőkanál szósz, és így váltakozva, míg el nem fogy minden. (Kicsi málnaszószt hagyjunk.) A felső réteg a tejszínhabos krém legyen. Mélyhűtőben pihentetjük egy éjszakát.
Másnap reggel elővesszük, a maradék szósszal megkenjük a torta tetejét, erre rakosgatjuk a friss málnaszemeket, hogy megálljanak, majd a maradék tejszínhabbal csillagcsöves nyomózsákból körbe dekoráljuk.
Fogyasztásig mélyhűtőben tartottam, aztán ebéd után hirtelen “eltűnt”. :)
Tipikusan nyárra való, az elmúlt időszak 38-40 fokos kánikulás napjai ihlették. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, kezdőknek is bátran ajánlom.
Mivel tésztát, lisztet nem tartalmaz, kizárólag tejterméket és gyümölcsöt (és kukoricakeményítőt), ezért gluténmentes étrendbe is beilleszthető, lisztérzékenyek bátran fogyaszthatják!