Hozzávalók:
Elkészítése:
Egy tálban keverjük össze a lisztet egy csipet sóval és a sütőporral, majd adjuk hozzá a vajat, és morzsoljuk össze.
Ezután keverjük bele a cukrot, majd apránként adjuk hozzá a tejet, és gyúrjunk egy puha tésztát. (Vigyázzunk, nehogy túl ragacsos legyen a tészta.)
Alaposan belisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát kb. 20 x 30 cm-es téglalappá.
Ezután kenjük meg a lekvárral úgy, hogy a szélein 2 cm-es tésztacsík üresen maradjon. A lekvár tetejére ezután reszeljük rá a csokoládét.
A töltelékkel megkent tésztának ezután hajtsuk fel a két üresen maradt szélét, majd a hosszabbik oldalánál fogva tekerjük fel, mint a bejglit.
Egy nagyobb darab sütőpapírt kenjünk meg vajjal, majd óvatosan emeljük át rá a tésztatekercset. Ezután csomagoljuk be a papírba a tésztát úgy, hogy körbe 3-4 cm-rel nagyobb legyen a papír. (A tészta sütés közben meg fog nőni, viszont a formáját így szépen megtartja.) A sütőpapírt a tetején tűzzük össze, nehogy sütés közben szétnyíljon. (Én mivel jobb ötletem nem volt, hústűvel több helyen átszúrtam, így nem nyílt szét sütés közben.)
Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten süssük 45-50 percig. (Én légkeverés, 150 fokon, 40 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve nyissuk szét a sütőpapírt, majd hagyjuk langyosra hűlni a tekercset.
Tálaláskor a tekercs tetejét szórjuk meg porcukorral, majd ízlés szerint szeleteljük fel. Kínálhatunk mellé főzés nélküli pudingot, de ízlés szerint vaníliasodót is.