Hozzávalók:
Elkészítése:
A 16 tojásfehérjét kemény habbá verjük 8 ek cukorral, a tojások sárgáját kihabosítjuk a maradék 8 ek cukorral. A sárgájához hozzáadjuk a darált mogyorót, a lisztet és a sütőport, végül beleforgatjuk a tojáshabot. Az így kapott masszából 4 lapot sütünk előmelegített sütőben, 200 fokon.
A krémhez összekeverjük a tejfölt és a porcukrot, majd hozzáadjuk a darált kekszet és a mogyorót.
A habtejszínt kemény habbá verjük (sima habtejszín esetén használjunk habfixálót, hogy ne essen össze).
Torta összeállítása:
Az első lapra krémet teszünk, arra tejszínhabot, majd rátesszük a második lapot, és a sorrendet így folytatjuk tovább.
Ízlés szerint díszítjük .
A kisült lapokat (ha szeretnénk) meglocsolhatjuk kakaós tejjel is összeállítás előtt. Ez esetben 3 dl-re lesz szükségünk.
Vagy minden egyes lapot bevonhatunk csokimázzal (100 g/lap), amit 1 evőkanál olajjal felolvasztunk.