Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Elkészítése:
A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett hozzáadjuk a citromlevet, a porcukrot, néhány csepp édesítőszert, és kemény habbá verjük.
Beleszitáljuk a kakaót és a sütőport, majd így is jól összekeverjük. Végül hozzáadjuk a kókuszreszeléket, majd fakanállal óvatosan összekeverjük.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd ráöntjük a masszát, és egyenletesen elsimítjuk. (Egy vékony tésztaréteget fogunk kapni.)
Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt készre sütjük, mint a piskótatekercs tésztáját. (Én légkeverésnél, 150 fokon 15 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve egy sütőpapírra ráfordítjuk a megsült tésztát, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt. Ezután egy nyirkos konyharuhával letakarjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. (A vízbe mártott konyharuhát jó alaposan kicsavarjuk, hogy éppen csak nedves legyen.)
Amikor kihűlt a tészta, a sütőpapír segítségével feltekerjük. (Én 2-3-szor feltekerem, majd kitekerem.) Végül pedig a közben elkészített krémmel kívül-belül megkenjük.
A mascarponét ízlés szerinti mennyiségű édesítőszerrel és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. Ezután hozzákeverjük a kókuszreszeléket is.
A habtejszínt kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan a kókuszos krémhez keverjük. (Ha sima habtejszínt használunk, habfixáló is kell, mert különben összeesik a krém. Növényi alapú cukrászhabok esetében ez elhagyható.)
A tésztát megkenjük a krém felével, majd óvatosan feltekerjük. Ezután a maradék krémmel bevonjuk a külső felét is. Végül a krém tetejére ízlés szerint kakaóport szitálunk.
Tálalás előtt legalább egy órára hűvös helyre tesszük, hogy a krém kicsit megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.