Hozzávalók:
Elkészítése:
Olívaolajon zsemle színű rántást készítek a lisztből, vigyázva, hogy ne égjen meg. Felöntöm kb. 2 dl vízzel, és hozzáöntöm a közepesen sűrű paradicsomszószt is. A rántással együtt így kellően sűrű lesz a levesünk.
A megtisztított hagymát félbevágva a levesbe teszem. A hámozott paradicsomokat apróra vágom, a szárzellert is felaprítom, a fokhagymagerezdet szétnyomom. A felaprított bazsalikomot is a levesbe teszem. 15-20 percig fedő alatt főzöm, majd 1 marék, de ízlés szerinti mennyiségű betűtésztát teszek a levesbe. A betűtészta gyorsan megfő, így hamar tálalható a leves.
Tálalás előtt a félbevágott hagymát kiemelem a fazékból.
Gyerekkorom menzájának felejthetetlen étele volt a paradicsomleves, betűtésztával. De ki ne emlékezne rá?