Hozzávalók:
Elkészítése:
A vöröshagymát és a gombát apróra felvágjuk.
Egy serpenyőbe pici olajat öntünk, majd megpároljuk a hagymát. Ezután kiszedjük és kihűtjük.
Szintén egy pici olajat öntünk a serpenyőbe, majd beletesszük az apróra vágott gombát és addig pároljuk, míg teljesen zsírjára sül. Ezután kiszedjük és kihűtjük.
A zöldborsót enyhén sós vízben 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük és teljesen kihűtjük. A sárgarépát megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Egy tálba tesszük a húst és hozzáadjuk a kihűlt hagymát, gombát, zöldborsót és a lereszelt sárgarépát. Ízlés szerint fűszerezzük, majd jól összekeverjük. Rászórjuk a zsemlemorzsát, hozzáadjuk a tojássárgákat, majd jól összegyúrjuk.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd megspricceljük kevés olajjal.
Vizes kézzel a masszából egyforma méretű gombócokat formálunk, majd zsemlemorzsában meghempergetjük, végül pedig a sütőpapírral bélelt tepsibe, egymás mellé tesszük. Minden gombóc tetejét megspricceljük egy kevés olajjal.
Előmelegített sütőbe toljuk, majd közepes lángon szép pirosra sütjük (sütés közben egyszer átfordítjuk a fasírtokat).