Hozzávalók:
Elkészítése:
A megmosott brokkolit fazékba tesszük, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Felforraljuk, hozzáadjuk a leveskockát, és mérsékelt tűzön 10 percig főzzük, végül leszűrjük. A főzőléből tartsunk meg 1-2 evőkanálnyit.
A margarinnal egyenletesen kikenünk egy tűzálló tálat, vagy egy kisebb tepsit. Beletesszük a brokkolit, rákarikázzuk a tisztított vöröshagymát, a paradicsomot, és a kis kockákra vágott füstölt szalonnát is rászórjuk. Szükség szerint sózzuk, és borsikafüvet szórjunk rá. A meghagyott főzőléből 1-2 evőkanálnyival meglocsoljuk.
Sütőbe tolva 200°C-on a szalonna apróra zsugorodásáig sütjük (kb. 25 perc).
Ez a zöldségétel önálló fogásként, vagy köretként is megállja a helyét. Tartalmasabb, ha 1 egész tojást felverve, 10 dkg reszelt sajttal elkeverve a tetejére öntünk, és úgy sütjük pirosra.