Nyári töltött cukkini

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Nyári töltött cukkini

Hozzávalók:

  • 2 közepes cukkini (vékonyabb)
  • 4 közepes burgonya
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 3 ek vaj
  • 1 szál újhagyma
  • 1 sárga paprika
  • 1 piros (kaliforniai) paprika
  • 4-5 koktél paradicsom
  • 15 dkg sajt (reszelve)
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • bors ízlés szerint
  • 2 csomag szeletelt tarja, vagy sonka
  • pár szelet szalámi, esetleg bacon, vagy kolbász

Elkészítése:

A cukkiniket megmossuk (hámozni nem szükséges), félbevágjuk, és kikanalazzuk a magos belsejüket. Ezután a cukkini húsából is kikaparunk egy keveset, de ezt félretesszük (én aprítóban kicsit aprítottam rajta). Jénaiba, vagy tepsibe belehelyezzük a kikapart cukkiniket.

A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. Leöntjük a vizét, és összetörjük.

A vöröshagymát apróra vágjuk, majd vajon dinsztelni kezdjük, beledobjuk a szalámikat és a felkockázott tarját is. Kicsit pirítjuk, majd az aprított cukkinik kikanalazott belsejével pároljuk tovább. Sózzuk, borozzuk.

A főtt krumplit hozzáadjuk a hagymás-cukkinis masszához, jól összekeverjük, majd megtöltjük a cukkiniket.

A paprikákat kockázzuk, az újhagymát daraboljuk, és elosztjuk egyformán a krumplipüré tetején. A paradicsomokat félbevágjuk, belenyomkodjuk a masszába, de valamennyire látszódjon ki.

Végül sajttal megszórjuk a tetejét. Előmelegített sütőben a sajt megpirulásáig (kb. 30 perc) sütjük.

Tipp:

Ha húsmentesen szeretnénk készíteni, hagyjuk ki a szalámit és a tarját.