Hozzávalók:
Elkészítése:
A töknek kiszedjük a magját, és levágjuk a haját, majd apróbb kockákra feldaraboljuk.
A hagymát, az almát és a krumplit szintén megpucoljuk, és apróra felvágjuk.
Egy edénybe beletesszük a vajat, az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Amikor már üvegesre párolódott, hozzáadjuk a mézet, és együtt karamellizáljuk pár percig.
Ezután hozzáadjuk a kockára vágott tököt, az almát és a krumplit, majd ráreszeljük a narancs héját. Jól összeforgatjuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízlés szerint fűszerezzük, majd puhára főzzük.
Amikor már teljesen megpuhultak a hozzávalók, levesszük a tűzről, és botmixerrel pépesítjük.
Végül visszahelyezzük a tűzre, és állandó keverés mellett belecsorgatjuk a tejszínt. Jól összeforraljuk, majd beletesszük a felkockázott narancsot. 2-3 percig még így főzzük tovább, majd elzárjuk a gázt, lefedjük, és kb. 30 percig hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Közben egy teflon serpenyőben pár pillanat alatt pörköljük meg a tökmagot.
Tálaláskor a tányérba mert leves tetejét tökmaggal ízlés szerint megszórjuk.