Hozzávalók:
Elkészítése:
A babot és a pörcöt beáztatom, másnap felteszem főni.
Egy másik edényben kevés zsiradékon megsütöm a szalonnát, rádobom a kockára vágott húst. Amikor már kifehéredett, rádobom a répát, a zellert és a krumplit, majd később a többi zöldséget is. Feleresztem vízzel, fűszerezem. Belemorzsolom a leveskockákat, nyomok bele gulyáskrémet, teszek bele két chilit, a harmadikat belevágom.
A zöldségragut a babhoz öntöm. Amikor már minden csaknem puha, beleteszem a felkarikázott kolbászt, és beleöntöm a bort.
Tálalok. Merek a tányérba levest, teszek rá két kanál tejfölt, s petrezselyemlevelet.
Bár ez inkább téli étel, megkívántam. Ehhez az időjárás is besegített, a kánikula után jelentűsen leesett a hőmérséklet. Aki akarja, még csipetkével is gazdagíthatja, s akkor egy nagyon tartalmas egytálételt kap. De csipetke nélkül is elég gazdag lett a leves.