Hozzávalók:
Rebarbarás réteg:
Vaníliás réteg:
Elkészítése:
A rebarbara szárról húzzuk le a külső, vékony hártyás részt, majd daraboljuk fel.
Öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, és a citromlevet, majd pár perc alatt főzzük puhára. (Ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá.)
A teljesen szétfőtt rebarbarát öntsük bele egy szűrőbe, majd passzírozzuk át.
Ezután tegyük vissza a tűzre, majd melegítsük forráspontig. Amikor elkezd forrni, vegyük le a tűzről, majd állandó keverés közben adjuk hozzá a porzselatint. Addig keverjük, míg a zselatin teljesen feloldódik, majd csepegtessünk hozzá ízlés szerint piros ételszínezőt, hogy szép színt kapjon. (A színezőt el is hagyhatjuk, de akkor más színű lesz a zselénk.)
Az előzőleg vékonyan kiolajozott formákba osszuk el a rebarbarás keveréket, majd tegyük be a hűtőbe, hogy teljes megdermedjen.
A tejet és a tejszínt öntsük bele egy edénybe, majd keverjük hozzá a pudingport, a porcukrot, a vaníliás cukrot és az aromát, majd állandó keverés mellett melegítsük forráspontig.
Amikor elkezd forrni, vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett adjuk hozzá a porzselatint. Addig keverjük, míg a zselatin teljesen feloldódik, majd egy szűrőn szűrjük át, hogy szép sima legyen.
Ezután kevergetve hűtsük ki, mielőtt a rebarbara zselére öntenénk.
Vegyük ki a hűtőből a teljesen megdermed rebarbara zselét, majd óvatosan öntsük rá a kihűlt pudingos keveréket. Tegyük vissza a hűtőbe, és hagyjuk teljesen megdermedni.
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd egy vékony pengéjű késsel, (v. pl. egy hústűvel) a forma szélénél kerítsük körbe a panna cottát, majd kissé alányúlva, egy gyors mozdulattal, fordítsuk rá a tányérra, és úgy kínáljuk.
A formákat vékonyan kenjük ki olajjal, majd tegyük félre. A beolajozott formából könnyen kijön majd a panna cotta.