Hozzávalók:
Elkészítése:
A spárgát hajlítsuk meg, törjük le az alsó fás részét, majd folyó víz alatt alaposan mossuk meg, és csepegtessük le.
Vágjuk le a bimbókat, és tegyük félre. A maradék szárrészt vágjuk fel kisebb darabokra.
Az újhagymát vékonyan szeleteljük fel, a fokhagymát vágjuk fel apróra.
Hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt újhagymát, és pároljuk pár percig. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a feldarabolt spárgaszárat, majd keverjük össze, és pároljuk tovább. Közben reszeljük hozzá a citrom héját, facsarjuk bele a citromlevet, keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a vízzel.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd főzzük roppanósra a szárrészt. Ekkor tegyük bele a levesbe a félretett bimbókat, majd pár perc alatt főzzük roppanósra. (Figyeljünk, nehogy túl puhára főzzük a bimbókat!)
Amikor a bimbók roppanósra, a szárrész pedig puhára főtt, vegyük le a levest a tűzről, majd szedjük ki a bimbókat, és tegyük félre.
A leveshez ezután adjuk hozzá a tejfölt, majd botmixerrel pépesítsük. Tegyük vissza a tűzre, majd kevergetve melegítsük forráspontig. Ekkor tegyük vissza a bimbókat, majd zárjuk el a gázt, és tálalásig tartsuk melegen a levest. (Közben kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsünk utána.)
Tálaláskor merjük a krémlevest tányérokba, majd úgy kínáljuk. Nagy hőség idején éppen csak langyosan, vagy ízlés szerint hidegen is tálalhatjuk.