Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojást egy tálba ütjük, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet és elkezdjük kézzel összedolgozni.
Ha túl lágy a tészta, akkor tehetünk még hozzá kevés lisztet, ha netán túl kemény lenne, akkor egy egész pici vizet.
Ezek a mennyiséget csak kiinduló adatok, mert a nem túl lágy és nem túl kemény tészta függ a tojás nagyságától és a liszt minőségétől is.
A tésztából kisebb gombócokat sodrunk, a tésztanyújtó géppel hosszúkás darabokra elnyújtjuk.
Ezeket egyforma nagyságú darabokra vágjuk, majd a nyújtó gépen a cérnametélt vágón átengedjük.
Nagyobb abroszra szórjuk, és egy-két napig hagyjuk száradni.
Felhasználásig papírdobozban vagy textil zsákban tároljuk.
Sajnos egyre kevesebb idő jut tészta készítésre, pedig sokkal jobb a házilag gyúrt, mint a bolti társa. Ritkán, de néha én is nekilátok. Most, hogy a kerti és udvari teendőket a nagy meleg miatt célszerű reggel és este végezni, így napközben lehet egy kis tésztát gyúrni. Összegyűlt pár házi tojás is. Cérnametélt lett belőle. A lenti mennyiség egy adag tésztára vonatkozik. Természetesen ha időnk engedi érdemesebb egyszerre több adagot készíteni.