Hozzávalók:
Omlós tészta:
Banános réteg:
Csokoládés réteg:
Továbbá:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, ezután enyhén lisztezett munkalapon nyújtsuk ki akkorára, hogy kibélelhessünk vele egy 24 cm átmérőjű, mély piteformát. Tegyük a hűtőbe 30 percre.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tészta közepére terítsünk sütőpapírt, szórjunk rá sütőbabot, és süssük 15 percig, míg a széle aranyszínűre pirul. Távolítsuk el a sütőpapírt a babbal együtt, és süssük a tésztát újabb 15 percig.
Közben a banánokat hámozzuk meg, hosszában felezzük el, majd a feleket vágjuk 3 további darabra. Tegyük egy mély serpenyőbe a vajat és a cukrot, és pirítsuk a banánokat addig, míg karamellizálódik.
Olvasszunk meg 25 g csokoládét, és kenjük az egészet a tésztalapra. Úgy csorgassuk bele, mint a palacsintánál a serpenyőben. Ha megszilárdult a csokoládé, a kihűlt banánokat rendezzük el rajta. Öntsük a tetejére a karamellt (2 ek kivételével!), és tegyük a hűtőbe, míg elkészítjük a csokoládés krémet.
A megmaradt csokoládét 2 ek karamellel, a tejszínnel, a rummal és a cukorral együtt tegyük hőálló tálban forrásban lévő víz fölé, és olvasszuk, keverjük össze. Ezt a keveréket öntsük a banános rétegre, és tegyük a tortát a hűtőbe legalább 4 órára.
Tálaláskor emeljük ki a tortát a formából,ilyenkor az a jó, ha kivehető aljú piteformát használunk, így könnyebb a kivétele. A tejszínt a porcukorral együtt verjük kemény habbá. Töltsük habzsákba, és tetszés szerint díszítsük vele a pitét.
Végül hintsünk a tejszínhabra kevés kakaóport. A felszeletelt süteményhez külön kínálhatjuk a maradék tejszínt.