Könnyű meggyes sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Könnyű meggyes sütemény

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 0,5 tasak sütőpor
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj/margarin
  • 3 közepes tojás
  • 0,5 dl tejszín (30%-os)
  • 30 dkg meggy

Elkészítése:

A meggyet kimagozzuk, és hagyjuk kicsit lecsepegni. A sütőt előmelegítjük. Egy kisebb tepsit (20*32 cm) kibélelünk sütőpapírral.

A lisztet egy tálba mérjük, majd elkeverjük benne a sót és a sütőport.
A vajat/margarint habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejszínt. Beleszórjuk a sütőporos lisztet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a tésztába forgatjuk.

A masszát az előkészített tepsibe simítjuk, a tetejére szórjuk a meggyet.

170 fokon, hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Ha kihűlt, porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp:

A meggyes sütiknek se szeri, se száma, mindegyik olyan finom, hogy ha elkezdjük kóstolgatni, nagyon nehéz abbahagyni. Ez is pont az a fajta. Bár nem túl nagy adag, de könnyű, szinte habos a tésztája.
Ha nincs kéznél tejszín, akkor helyettesíthető sűrű joghurttal, esetleg krémes tejföllel.