Burgonyafészekben sült gombás lecsó

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Burgonyafészekben sült gombás lecsó

Hozzávalók:

  • 80 dkg burgonya
  • 2 dl tejföl
  • 6 közepes paprika
  • 2 közepes paradicsom
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 4 ek napraforgó olaj
  • 20 dkg gomba
  • só ízlés szerint
  • 10 dkg sajt

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, és összedolgozzuk 2 dl tejföllel.

A paprikát, paradicsomot felszeleteljük.

A vöröshagymát megpucoljuk, cikkekre szeleteljük, olajon megdinszteljük, rátesszük a gombát, majd kis idő után a felaprított paprikát és a paradicsomot. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.

A muffin formát vékonyan kikenjük vajjal, kibéleljük krumplipürével, megpakoljuk őket gombás lecsóval, megszórjuk reszelt sajttal, és készre sütjük.