Hozzávalók:
32 cm-es formához
Tészta:
Tündér krém:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítem 180°C-ra és egy 32 cm-es tortaformát kiolajozok és lisztezek.
Vigyázat! Azért kell ekkora, mert a tészta nagyon megnő, magas lesz, és ebből nem fog kibuggyanni! Az anyaghányadom egy 32 cm-es formához van igazítva, nyugodtan lehet felezni.
Fakanállal minden hozzávalót homogénné keverek. Beleöntöm a formába, és körülbelül 40 percig sütöm 160-170°C-on, 40 percnél ellenőrzöm tűpróbával, de nem tesz neki rosszat plusz 10 perc, mivel elég nedves tészta. Sütőben hagyjuk kihűlni.
Eközben felteszem a gyümölcsöket fagyosan egy fazékban a cukorral és a tejjel kiolvadni, kicsit felforralom, de kevergetés közben nem szabad összetörni a szemeket! Ha túl édes, nyugodtan lehet enyhíteni citromlével és sóval. Miközben melegszik a gyümölcs, hideg vízbe áztatom a lapzselatint, ahogy a csomagolásán fel van tüntetve, majd a gyümölcsraguba keverem, a kikevert pudingporral együtt, összeforralom, majd vízfürdőben kihűtöm.
A habot felverem a fixálókkal kézi mixerrel, majd szilikon spatulával kanalanként hozzákeverem a kemény habhoz a hideg gyümölcsragut. A krémnek és a habnak is jó keménynek kell lenni, itt is figyelek, hogy ne törjem össze túlságosan a gyümölcsöket.
Majd a 4-5 vagy akár 6 rétegre osztott tortát megkenem a krémmel, egymásra helyezem a rétegeket, a maradék krémmel körbekenem, a tetejét is, szépen elsimítom, és ha maradt ki gyümölcs, szórok a tetejére is.
A mennyiség csökkenthető a tortaforma méretével együtt.