Csirkemájas cukkinitekercs polentával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csirkemájas cukkinitekercs polentával

Hozzávalók:

6 db tekercshez:

  • 1 közepes cukkini
  • 1 csomag szeletelt bacon
  • 3 csirkemáj
  • 2-3 dl tejföl
  • 1-2 ek kukoricaliszt
  • 10 dkg sajt
  • őrölt fehér bors
  • majoránna
  • szerecsendió
  • 3 dkg margarin (v. vaj)
  • 2 ek olívaolaj

Polenta hozzávalói:

  • 15 dkg kukoricadara
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dl víz
  • 5 dkg vaj
  • őrölt bors

Elkészítése:

A cukkinit vékonyra szeleteljük fel, majd öntsük a serpenyőbe az olívaolajat, és a pár perc alatt süssük mindkét oldalát szép pirosra. Ezután szedjük ki egy tálcára, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és hűtsük ki.

A csirkemájakat vágjuk félbe, majd szórjuk meg egy kevéske sóval, őrölt borssal, szerecsendióval és majoránnával. Ezután forgassuk alaposan össze.

2-3 szelet bacont fektessünk le, majd helyezzünk rá egy szelet elősütött cukkinit. Ezután tegyünk rá egy fél befűszerezett csirkemájat, majd óvatosan tekerjük fel.
Az elkészült tekercseket helyezzük egy margarinnal (v. vajjal) kikent kerámia sütőformába (v. tepsibe) egymás mellé.

A tejfölt keverjük simára a kukoricaliszttel, és öntsük rá a tekercsekre, majd fóliával fedjük le a sütőforma tetejét.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, és kb. 30 percig pároljuk. Ezután vegyük le a fóliát, majd szórjuk meg ízlés szerint reszelt sajttal.
Végül tegyük vissza a sütőbe, és süssük szép pirosra.

A tejet és a vizet öntsük bele egy edénybe és kezdjük el felmelegíteni, majd állandó keverés mellett adjuk hozzá a kukoricadarát. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik. Ezután adjuk hozzá a vajat, majd keverjük simára, és főzzük még pár percig.

Egy tálcát vékonyan kenjük le olajjal, majd öntsük rá a masszát. Egyenletesen simítsuk el, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Amikor teljesen kihűlt, kiszúróval szaggassuk ki, vagy vágjuk fel nagyobb kockákra.

Egy teflon serpenyőbe hevítsünk fel egy evőkanál olívaolajat, majd a kiszaggatott polenta mindkét oldalát süssük szép pirosra.

Tálaláskor helyezzük a tányérra a cukkinitekercseket, és a pirosra sült polentával kínáljuk.