Hozzávalók:
Elkészítése:
Először a tortaforma (22-24 cm) aljába sütőpapírkorongot vágok. A 20 dkg kekszet összetöröm kisebb-nagyobb darabokra, összekeverem a felolvasztott 10 dkg vajjal, és belenyomkodom a tortaformába. Hűtőbe teszem.
A 4 tojást, a 2 tojássárgáját,a 2-3 citrom reszelt héját, 4 dl citromlevet és a 30 dkg cukrot összekeverem, és kis lángon besűrítem. A tűzről levéve hozzákeverem a 10 dkg vajat, és kihűtőm. Ha esetleg valakit zavar a citromhéj egy szűrőszita segítségével átlehet passzírozni.
A 20 dkg joghurtot és a 25 dkg mascarponét összekeverem. 4 dl tejszínt felverem habbá, és hozzáadom a joghurtos mascarponés elegyet, 35 dkg-ot a citromkrémből, valamint 20 dkg porcukrot.
20 g zselatinra 2 citrom levét öntök, és hagyom addig, ameddig feloldódik, majd ezt is a krémbe töltöm, és elkeverem.
A hűtőből kiveszem a keksz alapot, rákanalazom a krémet, elegyengetem, és tetszés szerint díszitem a tetejét a maradék citromkrémmel. Hűtőben 1-2 órát pihentetem.
Én kevesebb cukrot szoktam bele tenni,mert én enyhén savanykásan szeretem :)
Zselatint meg mindig próbálok kicsit többet tenni, biztos ami biztos, hogy álljon meg.