Hozzávalók:
Elkészítése:
Kb. 2 evőkanál olajon üvegesre pirítom a feldarabolt hagymát, és ebben megpirítom a darált pulykahúst. Ami lé keletkezik, nem öntöm le róla, így ahogy van összekeverem néhány ek tortilla szósszal.
1 konzerv vörös babot a levével együtt összeturmixolom néhány ek tortilla szósszal.
4 avokadot pépesítek néhány ek tortilla szósszal.
Egy jénai edényt kiolajozok, és megrakom 1 réteg tortilla chips-szel (ne látszódjon ki az edény). Erre ráterítem a babkrémet. Erre ismét tortilla chips kerül (teljesen be kell fedni az alatta lévő réteget), azután jön az avokado krém. Megint chips réteg (teljesen be kell fedni az alatta lévő réteget), erre pedig darált húsos réteg jön. Végül chips (teljesen be kell fedni az alatta lévő réteget), és jól megszórom reszelt sajttal.
Kb. 30 percig hőlégkeveréssel 170 fokon lefedve sütöm, majd kb. 15 perc alatt rápirítom a sajtot.
Jó étvágyat!
A rétegek variálási lehetősége végtelen, és akármennyi réteg rakható. A lényeg, hogy ezek a rétegek egy kicsit átitatják a tortilla chipset, és olyan lesz, mintha tészta lenne megrakva. Mellé lehet chipset rágcsálni. A gyerekek is szeretik, mert mégiscsak chipsből készül :)
Tortilla szószt készen is lehet kapni, de házilag is készíthető: paradicsom, paprika, hagyma, fokhagyma, só és fűszerek pürésítve.