Hozzávalók:
A töltelékhez:
Elkészítése:
A tojásfehérjéből készítsünk robotgép segítségével kemény habot úgy, hogy közben lassan hozzáadagoljuk a kétféle cukrot, a csipet sót, valamint a keményítőt.
Ha ezzel megvagyunk, keverjük bele az ecetet is, és tegyük félre. Sütőpapírra rajzoljunk egy 28-30 cm átmérőjű kört, ami segítségünkre lesz a hab egyenletes elterítésénél. A tojások picik voltak, így én a kisebb átmérőt választottam. Ügyeljünk arra, hogy az oldalain a hab magasabb legyen, hogy minél több krémet tudjunk a közepére tenni.
Ezután előmelegített sütőbe (160 fok) tegyük be a habot egy órára szárítani. Közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert könnyen összeeshet. Akkor van kész, ha az oldala teljesen megszáradt, az sem baj, ha picit karamell színű lesz.
Nincs más hátra, mint elkészíteni a tölteléket. Fél kiló eperre lesz szükségünk, amit megtisztítva, félbevágva tegyük tányérra.
A tejszínhabot egy evőkanál porcukorral és egy csomag habfixálóval verjük fel kemény habbá. Ha mindezzel megvagyunk, kihűlt a tortánk alapja is, akkor halmozzuk a tejére a tejszínhabot, és díszítsük eperrel. Az eper helyett választhatunk más gyümölcsöt is, szerintem bármivel isteni!