Pavlova torta eperrel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Pavlova torta eperrel

Hozzávalók:

  • 6 tojásfehérje
  • 30 dkg cukor
  • 1 ek ecet
  • 1,5 ek kukoricakeményítő
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor

A töltelékhez:

  • 3 dl habtejszín
  • 0,5 kg eper
  • 1 ek porcukor
  • habfixáló szükség szerint

Elkészítése:

A tojásfehérjéből készítsünk robotgép segítségével kemény habot úgy, hogy közben lassan hozzáadagoljuk a kétféle cukrot, a csipet sót, valamint a keményítőt.
Ha ezzel megvagyunk, keverjük bele az ecetet is, és tegyük félre. Sütőpapírra rajzoljunk egy 28-30 cm átmérőjű kört, ami segítségünkre lesz a hab egyenletes elterítésénél. A tojások picik voltak, így én a kisebb átmérőt választottam. Ügyeljünk arra, hogy az oldalain a hab magasabb legyen, hogy minél több krémet tudjunk a közepére tenni.

Ezután előmelegített sütőbe (160 fok) tegyük be a habot egy órára szárítani. Közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert könnyen összeeshet. Akkor van kész, ha az oldala teljesen megszáradt, az sem baj, ha picit karamell színű lesz.

Nincs más hátra, mint elkészíteni a tölteléket. Fél kiló eperre lesz szükségünk, amit megtisztítva, félbevágva tegyük tányérra.

A tejszínhabot egy evőkanál porcukorral és egy csomag habfixálóval verjük fel kemény habbá. Ha mindezzel megvagyunk, kihűlt a tortánk alapja is, akkor halmozzuk a tejére a tejszínhabot, és díszítsük eperrel. Az eper helyett választhatunk más gyümölcsöt is, szerintem bármivel isteni!