Húsos-gombás rakott krumpli

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Húsos-gombás rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéshús
  • 30 dkg gomba
  • 60 dkg burgonya
  • 1 csomag lapkasajt
  • 6 db tojás
  • 2 fej vöröshagyma
  • 450 gr tejföl
  • őrölt fekete bors
  • vegeta

Elkészítése:
A húst felkockázzuk és egy kis olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott gombát, tovább pároljuk és befűszerezzük.
A krumplit héjában megfőzzük és megpucoljuk. Egy tepsit kiolajozunk, belerakjuk a karikára szeletelt krumpli felét és megsózzuk. Ráterítjük a karikára vágott hagymát, erre a gombás húst, majd a sajtot és ráütjük a tojásokat. A tetejére szintén megsózott krumplikarikákat teszünk és az egészet leöntjük tejföllel. Alufóliával lefedve sütjük, majd a fóliát levéve még pirítjuk.