Hozzávalók:
Gyúrt tésztához:
A piskótához:
A krémhez:
A csokimázhoz:
Elkészítése:
A gyúrt tésztához a hozzávalókat géppel összedolgozzuk, és két részre osztjuk.
Kinyújtjuk mindegyiket egyforma lapra, és az egyiket egy kb. 23 x 32 cm-es tepsibe téve világosra sütjük (180 fok), és félretesszük hűlni.
A másik lapot másik tepsibe helyezzük, alálisztezünk. Szükségtelen kenni, ha bevonatos a tepsi.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral fehéredésik keverjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a sütőport és a darált mákot. Alaposan elkeverjük, majd beleforgatjuk óvatosan a felvert tojáshabot.Ezt a piskótamasszát rákenjük a tepsibe tett nyers, gyúrt tésztára.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (160-170) megsütjük.
A krémhez a vajat kikeverjük a cukorral. A pudingport a 3 dl tejjel elkeverjük, és pudingot főzünk belőle. Ha a vajas krém és a puding egyforma hőmérsékletű, összekeverjük. Mindig a krémbe kell rakni kanalanként a pudingot, akkor szép egynemű lesz, és nem csapódik ki belőle semmi.
Ez a krém kerül a már kisült és kihűtött tésztára. Szépen elkenjük rajta, és rárakjuk a már kisütött legelső lapot.
A csokimázat (gőz felett 3 evőkanál olajjal megolvasztott tejbevonó) egyenletesen a fedőlapra kenjük.
A sütemény tetejére fehér csokit is lehet olvasztani, így érdekesebb végeredményt kapunk.