Hozzávalók:
Piskóta:
Az eperzseléhez:
A tejszínes habhoz:
Díszítéshez:
A zseléhez:
A tetejére:
Elkészítése:
A robotgép táljába tesszük a puha (de nem folyós) vajat, és a cukorral habosra keverjük. A tojásokat hozzáadjuk egyenként, majd azzal is jól kihabosítjuk. A lisztbe keverjük a csipet sót, a citromhéjat, és a sütőport. Apránként hozzáadagoljuk, a tojásos-vajas részhez, a vaníliát is beletesszük, és alaposan kikeverjük.
Egy 24 cm-es csatos tortaformát előkészítünk, kikenjük vajjal, és vékonyan belisztezzük.
A tésztát belesimítjuk a tortaformába, és 180 fokos sütőben (légkeveréses) 15 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni. Közben készítsük el a gyümölcszselét.
Az epret egy edénybe öntjük a cukorral, a citromlével és az aromával, majd addig főzzük, míg el nem olvad a cukor. Ezután 1 tk étkezési keményítőt kevés vízzel elkeverünk, és az eperöntetbe keverjük. Ha besűrűsödik, el is készült.
A kihűlt tortalapra tegyük rá a szintén kihűlt gyümölcszselét. A tortalapot ne vegyük ki a formából, mert ebben folytatjuk az elkészítését a tortának továbbra is.
Mossuk meg a szép eperszemeket, amiket félretettünk, és vágjuk szeletekre. A tortát belülről rakjuk körbe a szeletekkel a széles felére állítva. Ha körberaktuk, tegyük a hűtőbe dermedni addig, amíg a habot elkészítjük.
A gyümölcshabhoz a krémsajtot a cukorral kikeverjük. A tejszínhabot a zseléfixálóval keményre felverjük, majd a málnasűrítménnyel elkeverjük. Ezután a két krémet összevegyítjük, és a zselére kenjük rá egyenletesen. Hűtőbe tesszük újra 1 órára.
Elkészítjük a tasakon levő leírás alapján a piros színű zseléfixet, és a félig kihűlt zselét a habra kenjük. Vigyázzunk, mert gyorsan megköt. Hűtőbe tesszük. Tálaláskor cukorba mártott eperrel és kék áfonyával díszítjük a közepén. A kapcsos forma oldalát leválasztjuk, és az alja lappal együtt emeljük a tortatálra.