Hozzávalók:
A mini english muffinhoz:
(36 db)
Feltétnek:
Elkészítése:
A langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd letakarva hagyjuk felfutni.
Közben a vajat megolvasztjuk, és elkeverjük benne a sót.
A lisztet átszitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a felfutott élesztőt és a vajat. Rugalmas tésztává gyúrjuk, és letakarva kelesztjük egy órát.
Ha a tészta megkelt, átgyúrjuk, és kb. 1 centi vastagságúra kinyújtjuk. Kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és megforgatjuk a kukoricalisztben a mini muffinokat. Újabb egy órát pihentetjük letakarva.
Egy vastag aljú, tapadásmentes serpenyőt felhevítünk (szárazon). Majd a muffinokat oldalanként 1-1 percig sütjük benne, közepes lángon. Nem baj ha kicsit megkapja, de ügyeljünk, hogy ne égjenek meg.
Rácson langyosra hűtjük őket, és ízlés szerint variálva megtöltjük, a felsorolt feltétekkel.
A sajtokat és a sonkát szintén kiszaggathatjuk a kis pogácsaszaggatóval, hogy a méret stimmeljen, illetve célszerű minden kis falatkát fogvájóval megtűzni.
Ezt az ételt HahoPihe Pogácsaszendvicse ihlette. Nagyon guszta volt, és egyből beindította a fantáziám.
Nálunk készült verziók: kolbász+paradicsom+mozzarella+bazsalikom; sonka+sajtok+bébispenót+uborka; cheddar+uborka; sonka+paradicsom+sajt