Hozzávalók:
A tálaláshoz:
Elkészítése:
A szegyből és a csontokból alaplevet készítünk. Hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt, ezt a vizet leöntjük róla, leöblítjük a csontokat és a húst, újra felöntjük hideg vízzel, és elkezdjük főzni. Sózzuk, és ízesítjük cukorral.
Ha felforrt beletesszük a száraz serpenyőben megpirított fűszereket (csillagánizs, egész fahéj, koriander mag, kardamom mag, szegfűszeg, bors), majd ugyanabban a serpenyőben megpirított félbevágott hagymát és gyömbért, és lassú gyöngyöző forrással 2 órán keresztül főzzük.
Ha elkészült leszűrjük, a felesleges zsírt eltávolítjuk.
Közben betesszük a mélyhűtőbe a hátszínt, mert akkor könnyebb hajszálvékony szeleteket vágni, ha kicsit megdermed. A rizstésztát csak be kell áztatni a tasakon lévő utasítás szerint, főzést nem igényel.
Közben előkészülünk a tálaláshoz, a fűszernövényeket leszárazzuk, és durvára aprítjuk, az újhagymát és a csilit vékonyan felkarikázzuk.
Tálaláskor tésztát szedünk a tányérokba, rátesszük a nagyon vékony hússzeleteket, arra merjük rá a tűzforró levest, és megszórjuk az újhagymával, a fűszernövényekkel és a csírával. A csilit, csiliszószt, lime-ot és a maradék zöld fűszereket, főleg koriandert, csírát mellé is kínáljuk, hogy azokat evés közben lehessen pótolni, hogy mindig friss legyen a fogyasztás közben.