Hozzávalók:
Elkészítése:
A megtisztított csirkemell szeleteket vékonyra klopfoljuk és meghintjük sóval, fűszerkeverékkel.
Az ananászkarikákat lecsepegtetjük. A sajtokat lereszeljük. A sütőt előmelegítjük.
Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a húsok mindkét oldalát pár perc alatt megsütjük. Az előkészített tepsibe fektetjük őket. Mindegyik szelet húsra fektetünk egy szelet sonkát és két ananász karikát, majd megszórjuk trappista sajttal és füstölt sajttal.
180 fokon addig sütjük, míg a sajt szép világosbarnára puhul (kb. 25 perc.)
Melegen, rizs vagy krumplipüré körettel kínáljuk.
Nem készítek gyakran gyümölcsös húsokat, mert a család eddig nem igazán kedvelte. De most ez az ananászos szelet ízlett mindenkinek, mert nem volt túl édes, de mégis puha, szaftos, és jó sajtos. A gyerekek is szerették. Zöldséges rizs körettel kínáltam.