Hozzávalók:
Pácléhez:
Salátához:
Elkészítése:
A megtisztított, és középen elvágott fokhagymagerezdeket a pulykaszárnyakba dugdossuk úgy, hogy keskeny pengéjű késsel előtte lyukakat vágunk beléjük. Ezután kevés étolajban elkeverünk őrölt pirospaprikát, őrölt füstölt paprikát, csilipelyhet, kakukkfüvet, sót, borsot, kevés reszelt citromhéjat, őrölt római köményt, valamint rozmaringot.
Ezt a keveréket rákenjük a pulykaszárnyakra, majd jól bele is masszírozzuk. A fűszeres pulykaszárnyakat elektromos serpenyőben, végig fedő alatt megsütjük, kevés vizet aláöntve.
A krumplit kockákra vágjuk, majd sós vízben addig főzzük, míg meg nem puhul, de nem esett szét. A lila hagymát felcsíkozzuk, majd enyhén megsózzuk. Tejföllel, kevés olívaolajjal, kevés mustárral, fokhagymaporral és őrölt borssal külön összeállítjuk a mártást, majd óvatosan, (vigyázva, hogy minél kevésbé törjön) összeforgatjuk a krumplival. Hűtőszekrényben addig pihentetjük, míg ki nem hűl teljesen.
Mindkét étel szabadban készült. A pulykaszárnyak elektromos serpenyőben, a saláta indukciós főzőlapon. A kettő együtt isteni étel lett!