Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkemell szeleteket (nekem 4 szelet lett) fűszerezzük, majd a hűtőbe tesszük, és 1 órát legalább pihentetjük. Egy tetővel rendelkező lábasban felforrósítjuk az olajat, mikor már forró, belepakoljuk a húsokat. Gyorsan lepirítjuk a husik mindkét oldalát, majd levesszük tartalékra a lángot, és óvatosan mindegyik szelet husira csorgatunk 1-1 evőkanál vizet.
Lefedjük a lábast, és így főzöm tovább a húsokat. Mikor már teljesen átpuhult, mindegyik húsra teszünk 1-2 paradicsomszeletet és sajtot. Újra lefedjük, majd amint megolvadt a sajt, már kész is.
Egy másik edényben felforrósítjuk az olajat. A forró olajon alaposan, gyakran keverve lepirítjuk a rizst. Mikor kész, az edényt félrehúzzuk, óvatosan ráöntjük a vizet és sózzuk. Lefedve, gyakran megkeverve addig főzzük, míg van leve.
Mi barna rizzsel esszük. Ezt is ugyanúgy kell elkészíteni, ahogy leírtam, viszont hosszabb ideig tart lepirítani.
Gyros fűszerkeverék: https://receptneked.hu/befozes/gyros-fuszerkeverek/