Hozzávalók:
Elkészítése:
A balzsamecetet egy tányérba kanalazzuk, majd belenyomjuk a fokhagymát. A vékonyra leszeletelt húst sózzuk, megszórjuk ízlés szerint őrölt borssal, majd beleforgatjuk a balzsamecetes-fokhagymás keverékbe. Kb. 15-20 percig állni hagyjuk, és közben egyszer átforgatjuk.
Egy teflon serpenyőbe beleöntjük az olajat, és felhevítjük. Belehelyezzük a bepácolt hússzeleteket, majd ráöntjük a páclevet. Ezután fedővel lefedjük, és alacsony hőfokon addig pároljuk, amíg teljesen szaftjára sül. Ekkor levesszük a fedőt, majd pár perc alatt mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Tálalásig tartsuk melegen.
A lila hagymát nagyon apróra felvágjuk, majd egy serpenyőbe az olívaolajon a korianderrel együtt elkezdjük párolni. 3-4 perc után hozzáadjuk a bulgurt, alaposan összekeverjük, kicsit megfuttatjuk. Ezután felöntjük a vízzel, és hozzáadjuk a zöldborsót is. (Ha fagyasztott, nem kell előtte kiengedni, mehet bele fagyosan.) Ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, hozzáadjuk a kakukkfüvet (tegyünk bele bőségesen), majd belenyomjuk a citrom levét.
Végül felforraljuk, és alacsony hőfokon, lefedve addig pároljuk, amíg teljesen magába szívja a folyadékot, és megpuhul. (Mire teljesen felszívja a vizet, akkorra teljesen megpuhul, és szépen szétpörögnek a bulgur szemek.)
Tálaláskor a puhára főtt zöldborsós bulgurt a grillezett hússzeletekkel kínáljuk.