Magyaros, krémsajtos göngyölt csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Magyaros, krémsajtos göngyölt csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 30 dkg tömlős krémsajt
  • 5-6 levél medvehagyma, vagy 2 szál újhagyma
  • 2 hegyes erős paprika
  • 1 szál parasztkolbász
  • 8 szelet bacon
  • őrölt fehér bors
  • szárnyas fűszerkeverék

Elkészítése:

A csirkemelleket középen éles késsel szétnyitjuk, de nem vágjuk át. Kiklopfoljuk, sózzuk, szárnyas fűszerkeverékkel megszórjuk.

A hagymát apróra, a paprikát és a kolbászt kis kockákra vágjuk. A krémsajtba keverjük a paprikát, a kolbászt, a hagymát, az őrölt borsot és a sót /ha szükséges/. A tölteléket elosztjuk a csirkemelleken, feltekerjük, 2-2 szelet baconba göngyöljük, majd szorosan alufóliába csavarjuk.

Tepsibe, vagy grillrácsra tesszük a tekercseket, és közepes lángon 35-40 percet sütjük.

Sült újkrumplit készítettem mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!