Gombás burgonyafazék

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gombás burgonyafazék

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 20 dkg gomba
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 4 ek napraforgó olaj
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 2 dl tejföl
  • 3 közepes csemegeuborka
  • 4 dl víz
  • 2 tk fűszerpaprika
  • só ízlés szerint
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítése:

A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk.

Olajon megdinszteljük a cikkekre szeletelt hagymát, megszórjuk fűszerpaprikával. Rátesszük a kockára vágott burgonyát és a gombát, és fedő alatt megpároljuk.

Vízzel felengedjük, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Közben hozzáadjuk a karikára vágott savanyú uborkát.

Tejföllel kikeverjük a lisztet, és ráöntjük a ragura. Tálalás előtt aprított petrezselyemmel megszórjuk.