Hússal-sajttal töltött pulykamell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hússal-sajttal töltött pulykamell

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb pulykamell
  • 25 dkg sertés-, vagy borjúhús
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 áztatott zsemle
  • 1 nyers és 1 kemény tojás
  • zsír
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • piros arany (paprikakrém)
  • 1 szegedi-, vagy kaliforniai pirospaprika
  • a sajttal töltötthöz reszelt sajt

Elkészítése:

 

Hússal töltött pulykamell:

A pulykamellet lebőrözzük, és a húst úgy vesszük le a csontról, hogy két nagy szeletet kapjunk, ujjnyi vastagságban.
A sertéshúst ledaráljuk, az áztatott kicsavart zsemlével, a nyers tojással, a párolt hagymával, sóval, borssal, piros arannyal és petrezselyemzölddel összegyúrjuk.

A pulykamelleket kicsit megveregetjük, befűszerezzük, a tölteléket rárakjuk, elsimítjuk. Egy főtt tojásfehérjét felvágunk apró kockákra, és rászórjuk a töltelékre. A paprikából vékony csíkokat vágunk, és egyenlően elrendezzük a tölteléken, majd az egészet felcsavarjuk.

A tekercseket zsírral vastagon megkent alufóliába csomagoljuk, és tepsibe téve a sütőben kb. 1 órán át sütjük. Ha megpuhultak, a fóliát kibontjuk, és a húst megpirítjuk. Ha nem fóliában sütjük, a tekercseket fonallal kössük át, öntözzük meg forró zsírral, tegyünk alá kevés vizet, és saját levével öntözgetve süssük meg.

Sajttal töltött pulykamell:

A pulykamellet ugyanúgy készítjük elő, azonban kisebb szeletekre vágjuk, nem túl vékonyra kiveregetjük, fűszerezzük, és kemény sajtot reszelünk rá. Piros paprikából vékony csíkokat rakunk rá, és felcsavarjuk. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

Serpenyőben ujjnyi zsírt felforrósítunk (legjobb, ha fele zsír, fele olaj) a tekercseket belemártjuk lisztbe, felvert tojásba és morzsába úgy, hogy a bundán ne legyen sehol folytonossági hiány. Az így elkészített tekercseket forró zsírba tesszük, és lefedjük. Közepes tűzön sütjük, amíg az egyik oldaluk megpirul. Ekkor megfordítjuk, és a másik oldalát is szép pirosra sütjük, most már fedő nélkül. A megsült tekercseket kihűtjük, és ízlés szerint felszeleteljük.