Hozzávalók:
4 személyre:
Páchoz:
Elkészítése:
A konyhakész, egész csirkét kívül-belül sózzuk, majd frissen őrölt borssal megszórjuk.
A pácot elkészítjük. A citrom héját egy tálba reszeljük, majd hozzáadjuk a citrom levét, a 4 gerezd durvára vágott fokhagymát, 0,5 dl olívaolajat és kb. 8 db 6-8 cm hosszú kakukkfűágat. Összekeverjük az alapanyagokat, és a csirkét kívül-belül bedörzsöljük vele.
A csirkét egy nagy sütőzacskóba rakjuk, és a maradék pácot ráöntjük. Kb. 80 percig közepes hőmérsékleten sütjük a húst. Az utolsó 10 percre kivesszük a zacskóból a szárnyast, és a legmagasabb fokozatra váltva kb. 5-10 perc alatt szép piros színt adunk neki.
FIGYELEM! A szaftot nem dobjátok ki! Igazán ízletes, friss. Tálaláskor a salátát meglocsolhatjuk vele, és a húst is belemárthatjuk, miközben falatozunk.
A húst a páccal együtt már előző este sütőzacskóba tehetjük! Így már csak a sütés marad hátra!
A megmaradt sült húsból pedig ízletes szendvics készíthető a következő napon.