Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkemelleket középen átvágjuk, és enyhén szétverjük a rostjait. Sózzuk, borsozzuk, kevés fokhagymaporral és mustárral ízesítjük, majd serpenyőben, vagy roston kisütjük.
Közben feltesszük a makarónit főni lobogó, sós vízben.
Kevés olívaolajon megpirítjuk a csíkokra vágott pancettát, hozzátesszük a csíkokra vágott lila hagymát, a felkockázott paprikát és a paradicsomot. Kevés bort öntünk alá, és addig főzzük, míg a paradicsom szétnyomhatóvá nem válik.
Ekkor hozzáadjuk a paradicsompürét, és a makarónit közvetlenül a főzővízből. A zöldfűszerek is hozzákerülnek, de ezekkel már nem kell főzni, csak átforgatni velük, hogy mindenhova jusson belőlük.
A fűszeres sült csirkemellet fel is csíkozhatjuk, de egészben is ráhelyezhetjük a mediterrán jellegű tésztára.