Hozzávalók:
A mártáshoz:
A tetejére:
Elkészítése:
A töltelékhez a hagymát az olajon megpirítjuk, rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, majd pirospaprikával megszórjuk. Elkeverjük, és a fokhagymát is belekeverjük, majd készre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
Ezután sima csőrös habzsákba szedjük. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Két végük felől megtöltjük a cannellonikat a húsraguval. (A tésztát nem kell előre megfőzni!). Egy kb. 25 x 35 cm-es, kivajazott, mélyebb tűzálló tál/sütőedény aljára ültetjük őket.
A mártáshoz kisebb lábasban felolvasztjuk a vajat/margarint, sárgára pirítjuk benne a lisztet. Felöntjük a zöldséglevessel, belekeverjük az apróra vágott medvehagymát, majd a tejszínnel habverővel simára, csomómentesre eldolgozzuk, és mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve besűrítjük, azaz a szokásosnál hígabb besamelt készítünk kb. 5 perc alatt.
Lehúzzuk a tűzről, beleolvasztjuk a sajtot, ízlés szerint sózzuk, szerecsendióval ízesítjük.
Bevonjuk a mártással a cannellonikat, a tetejüket parmezán sajttal megszórjuk, és forró sütőben enyhe pirulásig sütjük – ennyi idő alatt nem csupán a teteje kap szép színt, de a tészta is tökéletesen megpuhul. Tálalás előtt 8-10 percig pihentetjük.
Kiadós étel!