Medvehagymás-baconos sajtkrémmel töltött kifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Medvehagymás-baconos sajtkrémmel töltött kifli

Hozzávalók:

  • 1 pohár joghurt
  • 2 tojás
  • csipet só
  • 1-2 dl aludttej
  • 1 dl olaj
  • 2 ek cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 70 dkg liszt (1/3 finom liszt, 1/3 rizsliszt, 1/3 mandula liszt)
  • kockázott bacon

A töltelékhez:

  • 1 doboz natúr krémsajt
  • fél csomag medvehagyma

Elkészítése:

A hozzávalókból tésztát dagasztunk, amit kb. fél óra alatt a duplájára kelesztünk. Nálam a tészta kívánta még a tejet, úgyhogy abból számoljatok kicsivel többet. A lényeg a könnyen formázható, lágy tészta.

Míg a tészta pihen, addig összekeverjük az apróra vágott medvehagymát a sajtkrémmel és sóval. (Én tettem még bele egy korábban megmaradt töltelékből is keveset, ami tulajdonképpen egy medvehagymából készített pesto: medvehagyma, só, olíva olaj, reszelt sajt összekeverve némi natúr sajtkrémmel és zsemlebéllel – de ez elhagyható).

Ha megkelt a tészta, 4 kis gombócot formálunk belőle. Ezeket kinyújtjuk, és megkenjük az elkészült töltelékkel. Megszórjuk a csíkozott, vagy kockázott bacon szalonnával. Cikkekre vágjuk, és kifli formára feltekerjük. Még 15 percet kelesztjük.

Tetejüket nem kell semmivel sem megkenni, hanem mehet az előmelegített sütőbe, és kb. 10 perc alatt megsütjük.