Medvehagymával, szalonnával, krémsajttal töltött borda

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Medvehagymával, szalonnával, krémsajttal töltött borda

Hozzávalók:

  • 4 nagy szelet karaj csont nélkül
  • 1 csokor medvehagyma
  • 2 db tömlős krémsajt
  • 15 dkg bacon
  • őrölt fehér bors
  • 20 dkg (teljes kiőrlésű) liszt
  • 2-3 tojás
  • 30 dkg (rozsos) zsemlemorzsa
  • étolaj

Elkészítése:

A medvehagymát apróra, a bacont kis kockákra vágjuk. A bacont kipirítjuk, és leszűrjük. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk.

Az apróra vágott medvehagymát és a bacont elkeverjük a krémsajttal. Ízesítjük sóval, ha szükséges (a bacon sós!) és borssal. A töltelékből teszünk a karajszeletek egyik oldalára, majd ráhajtjuk a másik felét és a szokásos módon bepanírozzuk.

Bő olajban, közepes hőfokon kisütjük.

Párolt zöldséget készíthetünk mellé köretnek. Jó étvágyat kívánok hozzá!