Hozzávalók:
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, és annyi sós vízben, ami éppen ellepi, addig főzzük, amíg szétfő.
Amíg a krumpli fő, a szalonnát apró kockára vágjuk, a kacsazsíron ropogósra sütjük, majd kiszedjük egy tányérra, és a zsírban megfonnyasztjuk a karikára vágott vöröshagymát is, majd félretesszük.
Ha a krumpli megfőtt, a levének kb. a felét átöntjük egy tálba, hogy ha szükség van rá, még vissza tudjuk pótolni.
Krumplitörővel összetörjük a krumplit, hozzáadjuk a lisztet, a burgonyapelyhet, ha szükséges sózzuk és habosra keverjük. Jó nyúlós, ragacsos, masszív tésztát kell, hogy kapjunk. (Ha túl kemény a krumpli, a főzőlével lehet hígítani, ha túl lágy akkor adjunk még hozzá lisztet vagy burgonyapelyhet.)
Egy cserépedényt, vagy jénait kikenünk azzal a zsírral, amiben a szalonna és a hagyma pirult, majd egy evőkanál segítségével beleszaggatjuk a burgonyás maszlagot. Ha szépen belekanalaztuk az edénybe, a tetején eloszlatjuk a fonnyasztott hagymát, a szalonnapörcöt, és 200 fokra előmelegített sütőben 40-50 percet sütjük. (Akkor jó, amikor szép pirult a teteje.)
Egy kanál segítségével halmokat szedünk egy tányérra, és tejföllel meglocsolva, forrón tálaljuk.